TERUG NAAR EXLOO

DIGITAL CAMERA

Onverwachts kreeg ik van de plaatselijke woningcorporatie het aanbod voor een woning in Exloo, niet ver van het Exloose bos.
Omdat die huizen erg gewild zijn en ik pas op de 6e plaats stond, verwachtte ik niet dat ik de woning zou krijgen, maar ik ging toch even kijken.
Het bleek een prachtige hoekwoning te zijn in een rustig, ruim opgezet wijkje.
Niet geschoten is altijd mis, dus ik reageerde vlak voor de sluitingstermijn op dit ‘groepsaanbod’. Tot mijn verrassing en vreugde won ik de hoofdprijs.
Waarschijnlijk had ik dit te danken aan de schoolvakantie, waardoor er veel mensen niet thuis waren en zodoende niet in de gelegenheid hun belangstelling kenbaar te maken. Toen ik destijds van Exloo naar Nieuw Amsterdam verhuisde, was dit met pijn in mijn hart. Ik hield van Exloo en vooral van de bosrijke omgeving. Maar mijn appartement aan de Polweg werd te klein en voor een betere woning stond een wachttijd van minstens vijf jaar. Twee jaar na mijn vestiging in Nieuw Amsterdam en mijn inburgering aldaar kwam het er toch van.

DIGITAL CAMERA

Inmiddels ben ik verhuisd, samen met mijn huisgenootje Bert, en wij beginnen de dag met een korte boswandeling. Bertje reageert opgewonden en nieuwsgierig op zijn nieuwe leefomgeving. Er wonen veel honden en hondjes in de buurt en hij maakte voor het eerst kennis met een kudde schapen, die schaapachtig mijn kleine druktemaker aanstaarden, zonder een moment het vermalen van hun graspollen te onderbreken. Ons nieuwe huis heeft Bert uitvoerig besnuffeld en hij was pas gerustgesteld toen hij in onze nieuwe woning zijn sofa, zijn mandje, ons bed en zijn etensbakje aantrof.

DIGITAL CAMERA

Echter, wij verbreken onze banden met Nieuw Amsterdam, waar op het terrein van de Taalwerkplaats inmiddels de boekbinderij is ingericht, niet. Onze leefomgeving is alleen maar uitgebreid en wij pendelen dus heen en weer tussen Exloo, Nieuw Amsterdam en Peize, waar Bertje geboren is. Nu eens met de auto, dan weer met de bus en soms ook op de motor, vanwaar Bert in een speciaal hondenzitje met verwaaide manen om zich heen kijkt.
Wat een feest!

DIGITAL CAMERA

Advertenties

~ door Ineke op 18 september 2014.

5 Reacties to “TERUG NAAR EXLOO”

  1. WAT EEN MAZZEL! GEFELICITEERD!

  2. Ziet er heel goed en ik hoop voor je dat deze plek snel je THUIS zal zijn.

  3. ik heb zojuist een you tube filmpje bekeken over de taalwerkplaats. Het geeft goed weer hoe jullie daar mee bezig zijn.
    Groet

  4. Onze acties breiden in razend tempo uit. Wekelijks optredens, een hoop administratie, maandelijks exposities, en veel werk aan de tuin en in het atelier. Ik verveel me geen seconde…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: